Ontwerpen met de gebruiker centraal

Een veilig online registratiesysteem voor buitenlandse diplomaten en hun gezinnen.

Het Diplomatic ePortal is een online registratiesysteem voor medewerkers van buitenlandse ambassades en intergouvernementele organisaties (zoals het Internationale Gerechtshof, het Internationale Strafhof, Europol en de ESA). Nederland biedt onderdak aan meer dan 100 ambassades en 22.000 buitenlandse medewerkers van zulke organisaties.

De persoonsgegevens van deze medewerkers moesten worden verhuisd naar een veilig, intern digitaal systeem. Dat zou het tot dan toe papieren proces aanzienlijk versnellen.

Image holder

Een veilig online systeem voor het registreren van buitenlandse diplomaten en hun familie

Image holder

Wat hebben we geleverd

Een veilig online systeem voor het registreren van buitenlandse diplomaten en hun familie

De vernieuwing die we brachten voor Ministerie van Buitenlandse Zaken

Image holder
Overheid
Image holder

Deze manier van ontwikkelen leverde een intuïtief en zeer efficiënt registratiesysteem op dat aan de wensen van de gebruikers voldoet.

Ernout van der Waard

User centric design

Worth maakte bij dit project gebruik van user-centered design. Medewerkers van de betrokken partijen leverden feedback bij het ontwerpen en testen. Om het proces en de samenwerking verder te verbeteren, verzorgde Worth verschillende evaluatie- en terugblik sessies.

Dankzij uitgebreide workshops met verschillende eindgebruikers kregen we een duidelijk beeld van het complete proces binnen het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook verzamelden we zo de eisen van de gebruikers van het nieuwe systeem. Tijdens dit proces werkte het team van Worth nauw samen met het ministerie. We begeleidden de betrokken medewerkers bij het werken volgens een agile methodiek en we introduceerden systematische gebruikerstesten. De manier waarop het ministerie de registratie van diplomaten verwerkt is dankzij het nieuwe systeem compleet veranderd: de werklast is verkleind en de efficiëntie is verbeterd.

Een veilige digitale registratie

Om aan de eisen van de Digitale Agenda van de Nederlandse overheid te voldoen, moest het systeem veilige digitale registratie mogelijk maken - vanaf elke plek op de wereld. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken stelde daarvoor de volgende doelen:

  • Maak een gebruiksvriendelijk systeem waarmee je eenvoudig en snel kan registreren.
  • Bouw een beveiligingssysteem dat de privacy waarborgt. Houd ongewenste bezoekers buiten de deur.
  • Doe een complete herziening van het registratieproces en maak daarbij gebruik van bestaande systemen.
Image holder

Met de modernisering van het registratiesysteem hebben we niet alleen het voorheen op papier gebaseerde systeem getransformeerd, maar hebben we ook voldaan aan hoge beveiligingseisen.

Martijn Elgersma

Product owner

Resultaten

Veiligheid en efficiëntie

Een intuïtieve en uiterst efficiënte digitale service leveren die voldoet aan de behoeften van de gebruiker

Verbetering van de efficiëntie voor het ministerie van Buitenlandse Zaken en hun buitenlandse werknemers.

Het waarborgen van de privacy van persoonlijke gegevens en het wereldwijd mogelijk maken van veilige digitale registratie.

Laten we contact maken!

Waar ambitie is, is het de moeite waard om een gesprek aan te gaan.

Wat heeft jouw voorkeur?

Stuur me meer informatie

Als je hieronder je e-mailadres achterlaat, sturen we je graag meer informatie.