Democratischere besluitvorming in Nederland faciliteren

Duizenden inzendingen ontvangen via een gebruiksvriendelijk digitaal platform

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) financiert duizenden toponderzoekers aan universiteiten en onderzoeksinstituten. Met subsidies en onderzoeksprogramma’s bepaalt NWO de koers van de Nederlandse wetenschap en bevordert het kwaliteit en innovatie.

NWO organiseert de Nationale Wetenschapsagenda. Dit landelijke initiatief biedt de wetenschap en de maatschappij een unieke kans om bij te dragen aan het debat over de belangrijke onderzoeksonderwerpen van de komende tien tot twintig jaar. Ook kunnen ideeën worden aangedragen voor grote kwesties die nu spelen. De Nationale Wetenschapsagenda moedigt wetenschappers, bedrijven en het brede publiek aan om samen de wetenschappelijke uitdagingen van nu aan te pakken.

Image holder

Een digitaal platform dat duizenden inzendingen mogelijk maakt

Image holder
Image holder

Wat hebben we geleverd

Een digitaal platform dat duizenden inzendingen mogelijk maakt

De vernieuwing die we brachten voor NWO

Image holder
Non-profit
Overheid
Onderwijs

Gebruikte technologie

The type of team used

How we delivered

Image holder

Er is een veilig en betrouwbaar digitaal platform geleverd waar de doelstelling van onze klant is gerealiseerd waarbij we een robuust en schaalbare oplossing hebben geleverd.

Ernout van der Waard

Focus op gebruiksvriendelijkheid

Het systeem moest eenvoudig zijn in het gebruik. Na de livegang kan je online vragen inzenden die je graag wilt laten onderzoeken. We hielpen ze daarbij door richtlijnen voor het stellen van bruikbare vragen. Daarnaast ontwikkelden we een functionaliteit die gebruikers waarschuwde als een bepaalde vraag al was gesteld.

We verwachtten dat het tv-programma ‘De Wereld Draait Door’ veel belangstelling zou wekken voor de Nationale Wetenschapsagenda. Daarom hielden we rekening met hoge pieken in het netwerkverkeer. Om de website tijdens de uitzending bereikbaar te houden, kozen we voor een betrouwbare hostingoplossing die voldoende capaciteit heeft om de pieken aan te kunnen.

Verder coördineerden we het werk van een aantal gespecialiseerde partners in dit project, waarbij we gedurende ontwikkeling load en gebruikerstesten uitvoerden plus security testen, om zo een betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en veilig systeem op te leveren. 

Van conceptfase tot live lancering bij 'De Wereld Draait Door'

Worth kreeg de opdracht om een systeem te ontwikkelen dat:

  • overweg kan met een groot aantal gelijktijdige gebruikers
  • noodzakelijke data kan filteren en grote pieken in het netwerkverkeer kan opvangen 
  • robuust en gebruiksvriendelijk is

Worth werkte aan deze oplossing vanaf de conceptfase tot aan de lancering, die live werd uitgezonden bij ‘De Wereld Draait Door’. Via het systeem zonden 7500 mensen meer dan 11.700 onderzoeksvragen en ideeën in.

Ondanks de korte doorlooptijd was het belangrijk om een gloednieuwe oplossing te ontwerpen. We adviseerden om ingezonden onderzoeksvragen in en gestructureerde database op te slaan, zodat deze eenvoudig kunnen worden geanalyseerd. We ontwikkelden een nieuw systeem, op basis van bestaande en beproefde componenten.

Image holder

Met de oplossing die Worth voor de Nationale Wetenschapsagenda heeft gebouwd konden we een praktische invulling geven aan onze plannen. Hierdoor kregen duizenden mensen de kans om mee te doen.

Prof. dr. Alexander H.G. Rinnooy Kan

Voorzitter Nationale Wetenschapsagenda

Resultaten

Testen, betrokkenheid en duidelijkheid

Gebruikerstests en belasting- en beveiligingstests werden uitgevoerd om een betrouwbare, bruikbare en veilige oplossing te leveren.

NWO heeft haar doel bereikt om het Nederlandse publiek volledig te betrekken bij de Nationale Wetenschapsagenda: er zijn 11.700 vragen ingediend door bedrijven, universiteiten, wetenschappers en het algemene publiek.

7.500 mensen konden meer dan 11.700 suggesties indienen met minder dan twintig ondersteuningsverzoeken.

Laten we contact maken!

Waar ambitie is, is het de moeite waard om een gesprek aan te gaan.

Wat heeft jouw voorkeur?

Stuur me meer informatie

Als je hieronder je e-mailadres achterlaat, sturen we je graag meer informatie.