Een 'mobile first' e-commerce proces

Een mobile first e-commerce proces met een vernieuwde klantreis voor het kopen van loten.

EuroJackpot, één van de zeven merken van de Nederlandse Loterij, groeit snel en heeft een groot aantal online spelers. De potentie om verder te groeien is enorm: het merk heeft een hoge wekelijkse jackpot en een lage buy-in ratio. De Nederlandse Loterij wilde zijn doelgroep uitbreiden en jongere generaties aanspreken.

Image holder

Een opgefriste aankoop-journey voor loterij spelers

Image holder
Image holder

Wat hebben we geleverd

Een opgefriste aankoop-journey voor loterij spelers

De vernieuwing die we brachten voor Nederlandse Loterij

Image holder
Retail
Corporate

Gebruikte technologie

Image holder

Sinds de website live is gegaan, is de conversie duidelijk gestegen. Niet alleen is het aantal wekelijkse transacties aanzienlijk toegenomen, ook de waarde van de transacties is sterk verbeterd.

Ernout van der Waard

De juiste technologie gebruiken

Met een agile aanpak maakte Worth de nieuwe mobile-first klantbeleving mogelijk. UX-ontwerpers en softwareontwikkelaars werkten nauw samen aan het ontwerp. Feedback op het digitale bouwproces werd direct geïmplementeerd.

Worth werkte samen met verschillende delen van het bedrijf en hun stakeholders, waarbij de wensen van de klanten centraal stond. Dat resulteerde in een mobile-first beleving met een soepele customer journey en een hoge conversie op mobiele apparaten.

Nieuwe website voor EuroJackpot

Om de Nederlandse Loterij daarbij te helpen, kreeg Worth de opdracht om een nieuwe website voor EuroJackpot te ontwerpen en ontwikkelen, inclusief:

  • Een digitale herziening van de brand identity
  • Verbetering van de gehele customer journey
  • De implementatie van een nieuwe technologie stack die de systeemarchitectuur vereenvoudigt en een solide technische basis vormt voor de andere merken van de Nederlandse Loterij

De nieuwe website van EuroJackpot moest voldoen aan de NLO engineer stack-standaarden. We gebruikten de volgende technologieën om daaraan te voldoen:

  • VueJS als framework voor de frontend
  • Razor om templates te renderen op de server
  • .NET + C# als framework voor de backend
Image holder

Samenwerken met Worth was een genoegen. Hun pragmatische benadering van moeilijke problemen en gemakkelijke samenwerking, maakte het mogelijk om een Eurojackpot-site te creëren die de merkwaarden perfect vertaalt en het kopen van tickets en het controleren van winsten moeiteloos maakt.

Richard van der Vliet

Product owner

Resultaten

Bouncerate en laadtijden gehalveerd

Bouncerate en laadtijden gehalveerd

Prestaties en wekelijkse omzet verbeteren.

Het koopgedrag van klanten is veranderd door nieuwe interactiepatronen en door mobile first te ontwerpen en te ontwikkelen zijn de laadtijden van pagina's gehalveerd.

Laten we contact maken!

Waar ambitie is, is het de moeite waard om een gesprek aan te gaan.

Wat heeft jouw voorkeur?

Stuur me meer informatie

Als je hieronder je e-mailadres achterlaat, sturen we je graag meer informatie.