Hoe vind je een goede software ontwikkelingspartner?

Torenhoge facturen. Problemen die pas na maanden worden opgelost. Een gestandaardiseerde aanpak. Een methode waarbij elk risico wordt gemeden. Vraag jij je wel eens af of je de juiste partner hebt gekozen voor je digitale transformatie? Het kiezen van een partner die aansluit bij jouw behoeften is een belangrijke beslissing. Hoe kies je uit duizenden bedrijven (in zowel binnen- als buitenland) en nóg meer freelancers een partner die goede kwaliteit levert in de vluchtige, op verandering gerichte wereld van vandaag de dag? En hoe kom je erachter welke bedrijven niet beschikken over de vaardigheden, de expertise en de aanpak die jouw bedrijf nodig heeft?

Image holder

Moderne bedrijven hebben meer nodig dan alleen een team van ontwikkelaars. Wat ze nodig hebben, is een partner die hen helpt met innovatie, een revolutie in hun branche teweegbrengt, hun huidige team kan bijscholen en snel reageert op nieuwe situaties en kansen, of deze nu worden veroorzaakt door COVID-19 of door de vraag van klanten.

Dit vraagt om een totaal andere aanpak: een flexibele aanpak op maat die direct resultaat oplevert en waarbij men bereid is kennis te delen. Een aanpak die volledig anders is dan traditionele of standaardmodellen.

Vroegtijdige waarschuwingssignalen dat je huidige model niet werkt

De productie verloopt traag. De consultancykosten stijgen, maar de snelheid niet. De aanpak en uitvoering zijn niet efficiënt of de resultaten zijn moeilijk te voorspellen of te berekenen. Je producten komen maar niet op de markt.

Het moreel van je team is tot het nulpunt gedaald. Naar ideeën wordt niet geluisterd, kennisoverdracht en bijscholing van het team krijgen geen prioriteit. Goede medewerkers vertrekken en het wordt steeds lastiger om nieuwe mensen te vinden.

De besluitvorming verloopt traag of er worden helemaal geen besluiten genomen. Er wordt meer tijd besteed aan het bespreken van problemen dan aan het oplossen ervan. De koers is onduidelijk. Binnen de organisatie heeft men moeite om te bepalen welke zaken de hoogste prioriteit hebben.

Kenmerken van een goede ontwikkelingspartner:

1. Kennis delen

Bij Worth hanteren we een andere aanpak. Wij willen onze klanten mogelijkheden bieden en ervoor zorgen dat hun positie verbeterd is wanneer wij vertrekken. Wij zijn geen consultants die hun kennis voor zichzelf houden om zo toekomstige opdrachten veilig te stellen. Ook zijn we geen bouwbedrijf dat alleen maar iets bouwt en daarna het beheer en het gebruik aan jou overlaat. Worth is betrokken: wij delen onze kennis actief met anderen.

2. Experts inschakelen

Het is ook belangrijk dat er teams van experts worden ingeschakeld met wie je kunt samenwerken en die je helpen kennis op te doen en betere werkwijzen te ontwikkelen. Experts die jou het vertrouwen geven en de benodigde vaardigheden aanleren om zelf een project te leiden wanneer wij niet meer aanwezig zijn. In plaats van dat we jou een 'black box'-oplossing bieden waarvan je niet weet hoe deze in elkaar steekt, leggen we je liever uit hoe dingen werken. We delen graag onze expertise, zodat jij in de toekomst succesvol kunt zijn.

3. Veelzijdig en samenwerkingsgericht

We zijn verder van mening dat een goede ontwikkelingspartner zijn klanten een mix van verschillende expertises moet bieden. En dat is precies wat wij doen. Onze multidisciplinaire teams werken nauw met elkaar samen en zijn in hoge mate zelforganiserend. Deze teams bestaan uit gekwalificeerde en ervaren softwareontwikkelaars, testers, UX-ontwerpers en projectexperts. Het zijn mensen die de tijd nemen om de behoeften van jouw bedrijf, de eindgebruikers en je technische team goed te begrijpen.

Bovendien zijn onze mensen specialisten en geen generalisten. Aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van applicaties is in onze ogen essentieel en onze casestudy's en referenties onderbouwen dit.

4. Continue ontwikkeling

Wij hebben een sterke DevOps-cultuur die is gebaseerd op succesvolle continue ontwikkeling door middel van Continuous Integration, Continuous Delivery en Continuous Deployment. Wij geloven dat je groot mag denken, maar klein moet beginnen. Onderweg blijf je testen, automatiseren en itereren. Intussen verminder je de zogeheten 'technical debt'. Fouten elimineer je zo snel mogelijk. Je brengt voortdurend verbeteringen aan. En waar mogelijk schaal je snel op om innovatie en succes te bevorderen. We weten echter ook dat agile niet zaligmakend is. Het is weliswaar een ideale strategie om zaken als gezamenlijke ontwikkeling, zelforganiserende en multifunctionele teams te bevorderen, maar jouw softwareproductie vraagt wellicht om een andere aanpak. Uiteraard zijn we ook bereid om conventionele ontwikkelmethoden te onderzoeken, mocht dit nodig zijn.

Samenvattend: er zijn veel bedrijven die jouw technische uitdagingen kunnen aanpakken, maar we adviseren je om een partner te kiezen die kennis overdraagt aan jouw huidige team en die een blijvende verandering realiseert.

Wat is uw situatie?

Laten we contact opnemen en onderzoeken hoe we jouw initiatief succesvoller kunnen maken. Wat beschrijft jouw situatie het beste?